Zubry a divoké koně mohou lidé nově podpořit také při nákupech na internetu

2016 - 01 - 31
Zubry a divoké koně mohou lidé nově podpořit také při nákupech na internetu

Novou možnost, jak podpořit zubry, divoké koně a další projekty společnosti Česká krajina, mají návštěvníci na internetu. Při svých nákupech na internetových obchodech mohou část zaplacené částky věnovat právě ve prospěch velkých kopytníků, sázení stromů a dalších aktivit zaměřených na ochranu přírody.

Stačí, pokud před svým nákupem v internetovém obchodě navštíví stránku pro komunitní financování neziskových organizací www.givt.cz. Givt.cz sdružuje internetové obchody, na kterých se běžně nakupuje, například Baťa.cz, Kasa.cz nebo Tescoma a neziskové organizace.

„V praxi to funguje tak, že když chci nakoupit například na e-shopu Baťa.cz a navštívím před nákupem Givt.cz, tak část peněz z mého nákupu půjde na neziskovku nebo klub, který si sám zvolím. Důležité je říct, že neplatím nic navíc a také pro neziskové organizace je spolupráce s Givt.cz bezplatná. V zahraničí jsou takovéto projekty již nedílnou součástí financování neziskového sektoru,“ vysvětluje Pavel Štěpánek z Givt.cz.

Na účet organizace u Givt.cz se postupně shromažďuje suma peněz z jednotlivých nákupů. Jakmile dosáhne výše minimálně 1000 korun, bude vyplacena formou daru na účet organizace. Vyplácení peněz je nastaveno čtvrtletně, jednou za tři měsíce obdrží nezisková organizace darovací smlouvu.

„Jsme rádi, že můžeme našim fanouškům a podporovatelům nabídnout další možnost, jak přispět na naše projekty. V současnosti dokončujeme nová napajedla pro zvířata a na jaře chystáme vyhlídkové věže pro návštěvníky. Rovněž na jaře se v naší rezervaci narodí množství hříbat, které bude potřeba registrovat v mezinárodní plemenné knize, což si vyžádá také další finanční prostředky,“ popisuje Dalibor Dostál, ředitel ochranářské společnosti Česká krajina.

Již několik let mohou zájemci přispívat na divoké koně, zubry a další projekty společnosti Česká krajina také prostřednictvím dárcovských zpráv DMS KRAJINA zasílaných na číslo 87 777. Cena DMS je 30 korun, na projekty společnosti Česká krajina jde z této částky 28,50 korun. Kromě jednotlivých dárcovských SMS může veřejnost podpořit projekt také celoročně. A to zasláním textové zprávy ve tvaru DMS ROK KRAJINA. Cena DMS Roční podpory je 12 x 30 korun, projekt společnosti Česká krajina obdrží 12 x 28,50 korun. K platbám dochází pravidelně, a to vždy jednou za 30 dní od zaslání první dárcovské SMS. Dárcovská SMS je společným projektem Fóra dárců a Asociace provozovatelů mobilních sítí.

Česká krajina patří rovněž mezi prověřené neziskové organizace zapojené do projektu Darujspravne.cz. Díky tomu mohou všichni zájemci přispět na ochranu přírody prostřednictvím platebních karet nebo on-line platebního systému PaySec.

Česká krajina

Šultysova 170 • 284 01 Kutná Hora • Česká republika

Máte nějaké otázky? Napište nám: info@ceska-krajina.cz

Napište si o náš newsletter

Registrace je zdarma a můžete ji kdykoliv zrušit. Budeme Vám zasílat novinky a informace o aktualizaci našich stránek. Pro zrušení registrace stačí znovu vyplnit Vaší emailovou adresu.

© Copyright 2009 - 2024 Česká krajina • Všechna práva vyhrazena.